Prevara! Sklenil zavarovanje, a dobil nekaj povsem drugega

Vir slike: Pexels
VPRAŠANJE

Pri zavarovalnici sem sklenil dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Zavarovalni agent mi je naredil ponudbo in pojasnil vse pogoje. Z vsem sem se strinjal in podpisal . Ko sem dobil polico od zavarovalnice zal pogoji niso bili isti. Poklical sem na zavarovalnico in pojasnil, da to kar oni navajajo, nisem podpisal in se ne strinjam s tem. Gospa mi je odgovorila, da je to kar sem podpisal samo ponudba in ne pogodba. Potem sem rekel da se jaz s temi pogoji ne strinjam in želim odstopiti od pogodbe. Žal je gospa rekla da to ni možno. Menim da je to zavajanje. Kako je s tem?

ODGOVOR


Spoštovani!

Nenavadno je (in težko verjamemo), da se je to zgodilo (da bi najprej podpisali pogodbo, nato pa da bi vam bila posredovana ponudba). Najprej bi se morali seznaniti s ponudbo ter splošnimi pogoji in šele nato, če bi se z vsem strinjali, sklenit pogodbo.

Podpisali ste pogodbo. Pred tem so vam bili predstavljeni splošni pogoji, na katere, predvidevamo, da se pogodba sklicuje. Možno je sicer, da splošni pogoji določajo možnost spremembe le teh, a če na spremembo ne bi pristali, vam mora biti omogočen odstop od pogodbe.

Pravno vas tako zavezujejo le pogoji, na katere ste pristali ob podpisu pogodbe in ne kateri drugi, drugačni, splošni pogoji, s katerimi so vas seznanili naknadno ter na njih niste pristali.

Sorodni prispevki